nyhvidar

(Denna sida är uppdaterad den 15/9-2022)

Välkommen till Cumulus Västs Hemsida.

Nyttigt att veta för er som besöker Cumulus Västs hemsida.

CUMULUSTRÄFF - ÅSTOL 3-4 september 2022

Totalt fem Cumulusbesättningar hörsammade kallelsen att träffas på Åstol helgen 3-4 september. Åstol visade sig, som vanligt, från sin bästa sida med strålande sol, varma svaga vindar och ett generöst mottagande. En av våra medlemmar, familjen Munch Lendal, bjöd in övriga närvarande medlemmar både på drink med goda tilltugg och husvisning.

Åstols hamnkapten hade ordnat fina reserverade platser omedelbart utanför Åstols cafe, nästan längst in i hamnen.

Senare på kvällen samlades vi alla nere på bryggan för att förtära medhavda skaldjur och sjunga allsång. Vi blev också förärade lite politiskt budskap då KD var på besök på Åstol. Kjell Harald hade, sin vana trogen, knåpat ihop ett svårlöst quiz där Axel Munch Lendal tog ett hedrande förstapris.

På söndagsmorgonen studerades samtliga Cumulusbåtars ägares innovationer och råd och tips utbyttes. Alla var helt eniga om att sittbrunnen i en Cumulus är en av de allra bästa på marknaden. Efter alla studier och instämmanden tog sig besättningarna ut på Marstrandsfjorden för att se på en något äldre konstruktion av segelbåt (112 är) - de vackra 12:orna som deltog i Marstrand 12 meter cup för "The Pelle Pettersson Trophy".


Åstolträffen september 2022
Åstolträff September 2022

Åstolträffen september 2022
Åstolträff September 2022

Åstolträffen september 2022
Åstolträff September 2022

Åstolträffen september 2022
Åstolträff September 2022

Åstolträffen september 2022
Åstolträff September 2022

Åstolträffen september 2022
Åstolträff September 2022

Vid tangenterna /Evert Johansson / Kassör i Cumulus väst


Alternativ hemsida

För att öka skyddet av våra lösenordsskyddade sidor, så att dessa enbart är åtkomliga för betalande medlemmar, arbetar vi med att ta fram nya alternativ på hemsidor. För tillfället har vi tagit fram ett nytt alternativ som ni gärna får lämna synpunkter på. Klicka gärna på länken Alternativ Cumulushemsida och pröva sidan. Senaste lösenordet gäller även här. Har ni inte fått senaste lösenordet fastän ni betalt medlemsavgiften, hör av er till medlem@cumulus.se. Synpunkter och åsikter tas tacksamt emot på mail till Webbansvarig.

Cumulusträff på Åstol den 3-september

Inget planerat för den 3-september? Kom i så fall till vår Cumulus Västträff på Åstol (gästhamnen), om vädret inte inte blir alltför blött och stormigt. Medtag något gott att äta och dricka.

Augusti 2022

Verksamheten inom Cumulus Väst har under de gångna två åren enbart handlat om att upprätthålla servicen mot de betalande medlemmarna.  Då pandemin nu verkar gå  in i ett mer "kontrollerbart" läge där smittskyddsläkare inte längre starkt avråder från sammankomster arbetar vi inom styrelsen mot att få igång verksamheten till en mer normal nivå mot Cumulus Västs medlemmar. Bland annat behöver vi hålla ett årsmöte där vi stämmer av status för de gångna dryga två åren. Vi kommer att återkomma med mer information senare i höst. Till dess kan ni börja med att läsa Evert Johanssons rapport från Tjörn Runt 2022 nedan.

Med vänlig hälsning.

Styrelsen.


TJÖRN RUNT 2022

Årets Tjörn runt seglades i soligt väder och perfekta vindar för kappsegling. Cumulus visade återigen att det är en utmärkt kombination av familjebåt, semesterbåt och kappseglingsbåt för många seglingsintresserade. Om man studerar listan över antalet anmälda båtar så kan vi som äger en Cumulus glatt konstatera att Cumulus var den näst största klassen med 7 stycken anmälda båtar tillsammans med den gamla klassikern IF-båten. Störst antal deltagare hade klassen IOD som har en stark förankring i Stenungsund.

Cumulusseglare som deltagit i många Tjörn runt kan konstatera att klasser som Express, H-båt och Nordisk Folkbåt enbart lyckades få ihop 6 st anmälda båtar samt att Smaragd slutade på 5 st anmälda.

Olof Zachrisson deltog i klassen "Doublehanded där han med besättning belade en första plats i gruppen och en totalplacering som 12:a i årets Tjörn runt. I listan över totalplaceringar kan noteras att Björn Lerntoft kom på plats 43 (4 i gruppen), en av våra norska vänner, Jan Eriksen med NOR 8806, kom på plats 102 (14 i gruppen), Daniel Johansson kom på plats 120 (17 i gruppen), Johanna Hanning kom på plats 138 i totalen och nummer 20 i gruppen. Kalle Esbo som med sin besättning körde "doublehanded" slutade på 154 plats i totalen och på plats 15 i sin grupp.

Totalvinnare för årets Tjörn var Jonas Granhed i en Smaragd. Plats nummer två i totalen belades även denna av en Smaragd med Merit Kaal som rorsman. Nummer tre var en Dominant 95 med Lars Niklasson vid rodret.

Det är intressant att som gammal Cumulusägare notera att flera tidigare framgångsrika Cumulusseglare i årets upplaga av Tjörn runt nu, på avstånd, fått studera hur akterspegeln på en Cumulus ser ut då de bytt ut sin Cumulus mot annan båttyp.

Olof Zachrisson in action 2021
(Olof Zachrisson in action 2021)

Vid tangenterna /Evert Johansson / Kassör i Cumulus väst